ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024 - 9:26:56π.μ.
23
Σεπτεμβρίου

Αποκλειστική συνέντευξη του υποψηφίου Δημάρχου Θεόδωρου Μαξούρα: «Είμαστε άνθρωποι από διαφορετικές αφετηρίες, αλλά με κοινά οράματα και κοινούς στόχους»

Κατηγορία Συνεντεύξεις

Σε μια Ελλάδα που βρίθει από υποψηφιότητες, νομίζω πως αυτή τη φορά περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, όλοι μας έχουμε και κάποιον γνωστό που κατεβαίνει ως υποψήφιος δήμαρχος ή δημοτικός σύμβουλος.

Κι εκεί που προσπαθείς να βρεις κάποιον που να διακρίνεται από όλους τους υπόλοιπους αισθάνεσαι ότι ματαιοπονείς κι ότι πάλι θα συμβεί μια από τα ίδια, δηλαδή μια παράταξη που θα εκλεγεί, θα μοιραστούν αρμοδιότητες, αλλά τίποτα από τα όσα προεκλογικά μεγαλόπνοα σχέδια διακήρυτταν δεν πρόκειται να γίνει, γιατί απλούστατα ο σκοπός επετεύχθη, κέρδισαν τις εκλογές!


Υπάρχουν όμως και κάποιες υποψηφιότητες που είναι ελπιδοφόρες, αρκεί κάποιος μέσα από όλο αυτό το συνονθύλευμα να μπορέσει να τις αναγνωρίσει...
Διακρίνονται για το ήθος τους πράγμα σπάνιο στις μέρες μας, την ρηξικέλευθη ματιά τους πάνω στα δημοτικά δρώμενα, τις καινοτόμες ιδέες τους.

 

Αναφέρομαι σε μια φρέσκια παρουσία, νεανική με ανοιχτό πνεύμα που κάνει τη διαφορά από τον συντηρητισμό και την αισθητική υποκουλτούρα.

 

Στα δυτικά προάστια μια προσωπικότητα ξεχωριστή που διαθέτει πνεύμα ενεργό, μοναδικής εντιμότητας χαρακτήρα, υψιπετή αισθητική και κουλτούρα, εύχαρις, προσηνής και ευπροσήγορος στους δημότες του, που πραγματικά συγκινεί με την ευαισθησία του, με εμπειρία από τις δημοτικές επάλξεις όντας επί σειρά ετών έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος, αναφέρομαι στον υποψήφιο Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων- Καματερού Θεόδωρο Μαξούρα, που κάνει στις φετινές εκλογές την ουσιαστική διαφορά, με τη σύσταση του συνδυασμού ΝΕΑ ΑΡΧΗ.

 

Δεν έχετε παρά να τον γνωρίσετε από κοντά, να τον εμπιστευτείτε και μαζί του να κάνετε μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ!!

 

 

 

Συνέντευξη στον Γεώργιο Καρδάση

 

 

Κ. Θοδωρή Μαξούρα πως πάρθηκε η απόφαση να είστε υποψήφιος Δήμαρχος;

 

Πρώτα από όλα θέλω να τονίσω, ότι είναι συλλογική απόφαση, να είμαι επικεφαλής μια νέας ομάδας που έχει μοναδική έγνοια το καλύτερο για την πόλη. Κάτι που ξέρετε αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα. Έρχομαι λοιπόν να προσθέσω με τις δυνάμεις μου, την εμπειρία μου και να συνθέσω σε μια φρέσκια σε ιδέες ομάδα.

 

ACAMAXOURAS2

 

Είπατε για ομάδα. Θέλετε να μας πείτε λίγο ορισμένα χαρακτηριστικά της;

 

Η ομάδα έχει διαγενεακή εκπροσώπηση. Αποτελείται από νέα πρόσωπα για την πόλη, ανθρώπους μέσα από την κοινωνία, οι οποίοι είναι συμμέτοχοι σε συλλογικότητες, αλλά το κυρίαρχο χαρακτηριστικό είναι η διάθεση να αλλάξει η πολιτική κουλτούρα στο Δήμο ώστε να πάμε όλοι μαζί ένα βήμα μπροστά. Ανάμεσα τους φυσικά βρίσκονται και έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη, μακρά πορεία. Θέλουμε λοιπόν να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

Κ. Μαξούρα η παράταξη έχει κομματική ταυτότητα;

 

Είμαστε άνθρωποι από διαφορετικές αφετηρίες, αλλά με κοινά οράματα, κοινούς στόχους και ένα αξιακό πλαίσιο στο οποίο έχουμε συμφωνήσει να εφαρμόσουμε αν μας επιλέξουν οι συμπολίτες μας.

 

Μου δίνετε μια καλή πάσα, ποιος είναι ο εκλογικός σας στόχος ;

 

Να γίνουμε η διοίκηση του Δήμου. Μια διοίκηση που θα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, με διαφάνεια, αξιοκρατία και έμφαση στην καθημερινότητα. Και θέλω να σας ανακοινώσω από το βήμα που μου δίνεται ότι οι ανοιχτές συνελεύσεις θα είναι ένας νέος θεσμός που θα φέρουμε στο πλαίσιο της λογοδοσίας αλλά της πιο άμεσης επαφής με τους πολίτες.

 

Ποια είναι τα προβλήματα του Δήμου κ. Μαξούρα. Τι θέλετε ακριβώς να αλλάξετε;

 

Είναι πολλά αυτά που θέλουμε να φέρουμε ως μια νέα αντίληψη στη Διοίκηση. Τα βασικά όμως ζητήματα είναι γνωστά, είναι εκείνα τα μικρά και τα μεγάλα που καθημερινά με πιάνουν οι συμπολίτες και μου αναφέρουν. Κυρίαρχα όμως θέλουμε την πόλη πρότυπο, με ακόμα περισσότερες εφαρμογές για τους πολίτες, θέλουμε το κέντρο της πόλης να ξαναγίνει εμπορικό επίκεντρο της Δυτικής Αθήνας, είναι άλλωστε κάμποσα τα χρόνια του μαρασμού. Θέλουμε να βάλουμε τον πολιτισμό στην πρώτη γραμμή, και να γίνουμε μια νέα πολιτιστική πρωτεύουσα της Αττικής. Με θλίβει το γεγονός που βλέπω τους συμπολίτες μου να βρίσκουν διέξοδο σε όμορους δήμους. Έχουμε όμως και την Ασφάλεια της πόλης ως προτεραιότητα, ξέρετε η εγκληματικότητα στην περιοχή προελαύνει και εμείς την αντιμετωπίζουμε με υποστελέχωση και με υποτονικές διαδικασίες.

Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι το μέλλον της πόλης είναι οι άνθρωποι της και όχι οι συσχετισμοί άνωθεν διαφόρων παραγόντων. Αυτοί οι δύο κόσμοι θα αντιπαρατεθούν στις 8 Οκτωβρίου, και εμείς ελπίζουμε στη μαζική συμμετοχή χωρίς πάτρωνες και κομματικούς κηδεμόνες.

 

 

 

 

Διαβάστηκε 607 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα