Εκτύπωση αυτής της σελίδας
25
Νοεμβρίου

Τουλάχιστον 50 πίνακες ζωγραφικής, υπό τον τίτλο "Griechische Sehnsucht" ( Νοσταλγία για την Ελλάδα) εκτέθηκαν τον Νοέμβριο στο Ζορμπά του Μιλτιάδη Παυλίδη στο Peygarten- Ottenstein στο Waldviertel κοντά στην Βιέννη.

ACORGEΜε αλληγορίες , τοπίο και τρόπους ζωής (Stilleben) με έμφαση την Ελλάδα , ο Matthias Laurenz Gräff, που γεννήθηκε το 1984 στο Gars am Kamp, ένας αυστριακός ζωγράφος μας μάγεψε. Στο vernissage η μουσικός Λουκία Αγαπίου τραγούδησε, την συνόδευσε στο πιάνο ο Alexander Pandilovski . Λίγο μετά παρουσιάζοντας την έκθεση ο βουλευτής και φίλος του ζωγράφου Mag. Werner Groiß που είναι και εκείνος κάτοχος έργων του καλλιτέχνη, χαιρέτησε τους τουλάχιστον 100 προσκεκλημένους. Μεταξύ τους ήταν παρόντες διάφοροι πολιτικοί όπως ο δήμαρχος του Rastenfeld Gerhard Wandl καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος του Gars GGR Gerald Steindl.


Ο Matthias Laurenz Gräff προέρχεται από οικογένεια καλλιτεχνών. Ο πατέρας του ο Helmuth Gräff είναι επίσης ακαδημαϊκός ζωγράφος και η μητέρα του Μαρτίνα Γκρέφ καθηγήτρια τέχνης στο ιδιωτικό γυμνάσιο της Βιέννης Sacre Coeur.


Από το 2008 ο Γκρέφ είναι ελεύθερος επαγγελματίας ως ακαδημαϊκός ζωγράφος. Αλληγορίες, συνθέσεις θρησκευτικού, πνευματικού και λογοτεχνικού περιεχομένου , θέματα της καθημερινής ζωής και της οικογενειακής ιστορίας καθώς και έργα που αφορούν την φύση δεν λείπουν από το πινέλο του.

ACVIENA1
Τα έργα του Γκρέφ παρουσιάζονται σε διάφορα Μουσεία, Γκαλερί και Ιδρύματα σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Αυστρία, Ελλάδα, Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και στην Κίνα.


Επί παραδείγματι στο Sun Valley (ΗΠΑ), στην Ελληνική Πρεσβεία της Βιέννης, καθώς και σε ιδιώτες όπως ο Νick Simper, ιδρυτικό στέλεχος των Deep Purple, μπορεί να δει κανείς πίνακες του.


Ο καλλιτέχνης ζωγραφίζει ως ελεύθερος επαγγελματίας από το 2008 και έχει το Ατελιέ του στο Gars am Kamp, την Μεσαιωνική πρωτεύουσα της Αυστρίας. Αυτή είναι η 40η Έκθεση που κάνει από το 1999.


Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένες δραστηριότητες του :


2010 Adolf Peschek Bραβείο Κοινού στο Μουσείο του St. Pölten, Αυστρίας .
2012 Ετικέτες Κρασιού για τον Ερυθρό Σταυρό Αυστρίας.
2013 Πίνακας Αδελφοποίησης του Gars am Kamp (Αυστρίας) με το Gars am Inn (Γερμανίας).
2014 Έκθεση στο Red Bull, Projekt Spielberg, Αυστρίας.
2015 Έκθεση Liebreizendes Griechenland ( Αγαπητή Ελλάδα), Βιέννη.


Παρόντες πάντα στις ελληνικές επετείους, ο καλλιτέχνης και η σύντροφός του Γεωργία Καζαντίδου παρέδωσαν στον Χάρη Ζήκο, πρόεδρο του Διαπολιτιστικού Συλλόγου „ΜΑΚΕΔΟΝIΑ„ (Βιέννη), ένα πίνακα . Ήταν το δώρο τους για την 20 επέτειο του συλλόγου, το 2013.

 

 

 

 

 

 

 

Georg Gstrein
Reporter

Διαβάστηκε 1416 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)