ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 - 10:54:49μ.μ.
13
Νοεμβρίου

Η επίσημη παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Πέρα απ΄ τον ορίζοντα» της Μίνας Μπουλέκου

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Στην καινούργια και καλαίσθητη αίθουσα εκδηλώσεων των Εκδόσεων Όστρια (Χέυδεν 3), η ποιήτρια Μίνα Μπουλέκου παρουσίασε την δεύτερη ποιητική της συλλογή «Πέρα απ΄ τον ορίζοντα» το απόγευμα του Σαββάτου 14 Νοεμβρίου 2015.

Όλοι οι φίλοι και σημαντικοί καλεσμένοι, που κατέφθασαν από νωρίς είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ποίηση υψηλού επιπέδου, που αιχμαλωτίζει τη φαντασία, καταφέρνει να σαγηνεύσει τον αναγνώστη και τον οδηγεί σε άλλους κόσμους μαγικούς «Πέρα απ΄ τον ορίζοντα».

20151114 203007Από αριστερά:Νίκος Ταβουλάρης(Ποιητής-Πεζογράφος-Δοκιμιογράφος, τ. Πρόεδρος της ΠΕΛ, Βασίλης Οικονόμου(Βουλευτής ΝΔ), Μίνα Μπουλέκου(Ποιήτρια), Κώστας Καρούσος(Πρόεδρος της Ε.Ε.Λ), Μαρία Χατζηνικολάου(Δημοσιογράφος- Γεν. Διευθύντρια του mcnews.gr)

 

 

Η δημοσιογράφος και Γεν. Διευθύντρια του mcnews.gr Μαρία Χατζηνικολάου άνοιξε την εκδήλωση μιλώντας με λόγια εκτίμησης και αγάπης, τόσο για την ισχυρή και σπινθηροβόλα προσωπικότητα, όσο και για το έργο της ποιήτριας, που αναμφίβολα μπορεί να κοιτάει μπροστά στο μέλλον και καταφέρνει να ζωντανεύει τις αισθήσεις των αναγνωστών με ευκολία.

ACOR2

Από αριστερά: Μίνα Μπουλέκου(Ποιήτρια), Μαρία Χατζηνικολάου(Δημοσιογράφος-Γεν. Διευθύντρια του mcnews.gr), Καίτη Λιανού- Ιωαννίδου(Μουσικός - Υψίφωνος-Συγγραφέας)

 


‘Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: « Η συγκεκριμένη ποιητική συλλογή που αποτελείται από σαράντα ένα εξαίρετα ποιήματα σου δημιουργεί πολλές εναλλαγές συναισθημάτων… Είναι ποιήματα που σε ταξιδεύουν με ευκολία και όλα διακρίνονται από το χαρακτηριστικό εκείνο που ορίζει την καλή ποίηση. Δηλαδή όλα τους σε οδηγούν για να φτάσεις προς αυτό που σε υπερβαίνει… και αυτό ουσιαστικά είναι στο βάθος η καλή ποίηση».

ACOR4

                                                           Μίνα Μπουλέκου-Δημήτρης Βαρβαρήγος

 

Έπειτα με την απαγγελία τους μάγεψαν το κοινό οι: Καίτη Λιανού-Ιωαννίδου (Μουσικός-Υψίφωνος-Συγγραφέας) και Λένα Φατούρου( Ποιήτρια-Πεζογράφος).


Την λογοτεχνική ανάλυση της ποιητικής συλλογής έκανε με ιδιαίτερη επιτυχία ο Νίκος Ταβουλάρης (Ποιητής-Πεζογράφος-Δοκιμιογράφος και τ. Προέδρος της «Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών») ενώ τη βραδιά πλαισίωσε μουσικά η Ελένη Μπελιμπασάκη (Καθηγ. Πιάνου-Συνθέτρια).

ACOR3

Από αριστερά:Νίκος Ταβουλάρης(Ποιητής-Πεζογράφος-Δοκιμιογράφος, τ. Πρόεδρος της ΠΕΛ, Μαρία Αυγερινού(Ποιήτρια),

Μίνα Μπουλέκου(Ποιήτρια), Τζούλια Πουλημενάκου(Ποιήτρια), Καίτη Λιανού-Ιωαννίδου(Μουσικός-Υψίφωνος-Συγγραφέας)

 

 

Την βραδιά έκλεισε η ποιήτρια Μίνα Μπουλέκου όπου συγκινημένη ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους και όλους όσους βοήθησαν στην έκδοση του βιβλίου της και ανέφερε στην ομιλία της χαρακτηριστικά:


«Μοιραία η ανθρώπινη ύπαρξη περνά μέσα από ύφαλους και εμπόδια μέχρις ότου να μπορέσει να ατενίσει εξαγνισμένη τον Δικό της Φωτεινό Ορίζοντα. Ένα Ουράνιο Τόξο που θα λαμπρύνει και θα κοσμήσει ως φωτεινός σηματοδότης την ύπαρξη της με μοναδική πυξίδα την Πίστη στην Ελπίδα ότι τίποτε δεν χάθηκε ακόμη στις σκοτεινές μέρες που διανύουμε.
Συμβολίζει εκείνη την δύναμη και το ψυχικό σθένος που οφείλουμε να έχουμε για να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων με γενναιότητα και τόλμη στις μεγάλες προκλήσεις που αμαυρώνουν την εικόνα μιας Πολιτείας Ανθρώπων που δείχνει να έχει κλονιστεί».

ACOR1

Από αριστερά:Μίνα Μπουλέκου (Ποιήτρια), Ιωάννης Κοτσαφτόπουλος( Εκδότης), Καίτη Λιανού-Ιωαννίδου(Μουσικός-Υψίφωνος- Συυγραφέας)

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών Κώστας Καρούσος, ο Βουλευτής της Ν.Δ Βασίλης Οικονόμου καθώς και πολλά πρόσωπα των γραμμάτων και των τεχνών.

 

ACATER8

Από αριστερά: Λένα Φατούρου(Ποιήτρια-Πεζογράφος), Ελένη Μπελιμπασάκη(Καθηγ.Πιάνου-Συνθέτρια), Νίκος Ταβουλάρης(Ποιητής-Πεζογράφος-Δοκιμιογράφος, τ. Πρόεδρος της ΠΕΛ), Μίνα Μπουλέκου(Ποιήτρια), Τζούλια Πουλημενάκου(Ποιήτρια), Ελένη Λύτρα(Ποιήτρια-Συγγραφέας).

Διαβάστηκε 1139 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα